Летен кипарис - семена

Семена за Кохия (Летен Кипарис)

В България Кохията е отглеждана от много отдавна и е позната под названието  "харманска метла” заради практическото й приложение в домакинствата, тъй като от стеблата могат да се правят големи метли.

Днес Кохията се отглежда главно с декоративна цел  в градините, тъй като израства бързо, не е претенциозна за отглеждане и е подходяща за озеленяване на огради или цветни композиции.
Както при  кипариса, стеблото на кохията позволява да бъде подрязвано и допълнително оформяно, за да му се придаде желаната форма.
Едногодишно растение с компактна форма на пирамида, зелени листа през лятото, които стават червени през есента. Бързо оформя хубав закръглен храст с меки листа. Вирее на слънчеви и полусенчести места. Обича компанията на други цветя и успешно се комбинира с тях. Използва се за украса на цветни петна, балконски саксии и бордюри.
Засява се през месец май. Семената не се покриват с пръст, поддържат се постоянно влажни и на подходяща температура. 

 • Успешно се отглежда в кашпи и саксии на балкони и тераси.
 • Пакет от 360 бр. семена / 0.3 гр
 • Произход: Германия
 • Цената е за 1 пакет 0.3 гр.

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
    Лош           Добър

Доставките се осъществяват с куриерска фирма Еконт Експрес.
Тарифите за доставка са следните:

 • До офис на Еконт Експрес - 5.50 лв.
 • До посочен от вас адрес, при наличен офис на Еконт Експрес в населеното място - 6.90 лв. 
 • До посочен от вас адрес в по-малки населени места, без наличен офис на Еконт в населеното място - цената за доставка се определя според тарифите на куриера.
 • Ако стойността на поръчка ви е равна или надвишава 99 лв. получавате безплатна доставка до офис на Еконт! (доставката до адрес си остава 6.90 лв) 

Заплащането се извършва при доставка с Пощенски паричен превод(ППП). Ще ви бъде издаден фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Фискалният документ замества касовата бележка.Приблизителното време за доставка обикновено е между 1-4 работни дни, като ще направим всичко възможно да получите поръчката си на следващия работен ден.

Ако сте поръчали продукт, който не е наличен, ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.

Пратката се изпраща с наложен платеж, като стойността на наложения платеж е сумата на поръчката.

Съветваме ви, при получаване на поръчката си, винаги да отваряте и проверявате пред куриера дали всички стоки са здрави. При установяване на повредена стока, трябва да съставите протокол за повреда, в присъствието на куриера. Само по този начин имате възможност да докажете, че стоката е била повредена по време на транспортирането, за да бъде заменена с нова.

Летен кипарис - семена

Поръчайте и на  0888814933

 • Модел: 142503321
 • Наличност: В наличност
 • 2.20 лв.