Сакъзче - семена

Хибридно висящо мушкато 


Хибриден сорт висящо мушкато размножаващо се чрез семена с дълъг и изобилен цъфтеж продължаващ до късна есен. Растенията получени от семена са по-устойчиви на болести и неприятели и се разклоняват много по-добре дори и без пензиране. Най подходящи са слънчеви до полусенчести места. 
Семената се засяват от декември до май във влажен субстрат при температура 20- 23°С градуса под стъкло или найлон.
Новост са висящите мушката (сакъзче) , които се размножават чрез семена.
В родината си - страните по южноафриканското крайбрежие, прародителят на нашето, модерно "висящо мушкато" расте като леко провиснал храст с ръбести клони, щитовидни, слабо мъхнати, месести листа и розовочервени цветове. В началото на нашия век от него чрез кръстосване с други диворастящи видове се появили селекции сакъзчета. Това са мушката с обикновени, но многобройни цветове, които се самопочистват.
Период на цъфтене: от април до октомври. Ако сакъзчето презимува в топло помещение ще цъфти и зимата.
Месторастене: Слънчево до полусенчесто. За да се радвате на обилен цъфтеж на своето сакъзче е задължително да осигурите най-слънчевото възможно място на балкона или в градината.
Субртрат: Оптимална пръст, глинесто - хумусна градинска пръст. Много е важно субстрата да е пропусклив.
Засаждане: Младите растения се засаждат на разстояние 20 см. едно от друго. Много добър каскаден ефект се получава при засаждането на 5 бр. сакъзчета в едно стандартно сандъче с дължина около 50-60 см.
Поливане, торене: В периода на израстване сакъзчето се полива обилно, но да не се допуска задържане на вода. До края на август се наторява при всяко поливане. 
Други грижи: Прецъфтелите цветове се отстраняват редовно. Ако прецените, че сакъзчетата ви не са достатъчно разклонени през м. май можете да ги пензирате (да пречупите връхчетата и по този начин да стимулирате разклоняване). С това обаче е твърде вероятно да забавите цъфтежа до около месец.
Презимуване: Да не се прибират с мокри листа. Преди прибирането се отстраняват увехналите и пожълтели листа, твърде дългите филизи се скъсяват. Оставя се на светло при температура 5°С. Стъпаловидно висящите сортове е по-добре да презимуват като резници. Поливат се от време на време. През февруари се подрязват до 2-4 колена на зеленото стъбло и се засаждат в нова пръст. 
Съвети за оформление: Много красиви изглеждат например розовите висящи мушката до червени  или лилавите  до белите стоящи мушката. За да постигнете "алпийски водопади" слагайте минимум по 5 стръкчета в сандъче с дължина около 50-60 см.


 • Успешно се отглежда в кашпи и саксии на балкони и тераси
 • Пакет от 5 броя
 • Произход: Германия
 • Цената е за 1 пакет / 5 броя

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
    Лош           Добър

Доставките се осъществяват с куриерска фирма Еконт Експрес.
Тарифите за доставка са следните:

 • До офис на Еконт Експрес - 5.50 лв.
 • До посочен от вас адрес, при наличен офис на Еконт Експрес в населеното място - 6.90 лв. 
 • До посочен от вас адрес в по-малки населени места, без наличен офис на Еконт в населеното място - цената за доставка се определя според тарифите на куриера.
 • Ако стойността на поръчка ви е равна или надвишава 99 лв. получавате безплатна доставка до офис на Еконт! (доставката до адрес си остава 6.90 лв) 

Заплащането се извършва при доставка с Пощенски паричен превод(ППП). Ще ви бъде издаден фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Фискалният документ замества касовата бележка.Приблизителното време за доставка обикновено е между 1-4 работни дни, като ще направим всичко възможно да получите поръчката си на следващия работен ден.

Ако сте поръчали продукт, който не е наличен, ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.

Пратката се изпраща с наложен платеж, като стойността на наложения платеж е сумата на поръчката.

Съветваме ви, при получаване на поръчката си, винаги да отваряте и проверявате пред куриера дали всички стоки са здрави. При установяване на повредена стока, трябва да съставите протокол за повреда, в присъствието на куриера. Само по този начин имате възможност да докажете, че стоката е била повредена по време на транспортирането, за да бъде заменена с нова.

Сакъзче - семена

Поръчайте и на  0888814933

 • Модел: 49050522
 • Наличност: В наличност
 • 9.40 лв.