Гербер, Микс - семена

Семена от Гербер Микс

Засяване: семената се засяват рано напролет, като се поставят плитко и се поливат малко. Семената покълват сравнително бързо - за около седмица, но растението ще зацъфти след около 9 - 10 месеца. 

Цъфтеж: при добри грижи герберът ще Ви радва с цветове през цялата година 

Височина30см. 

ОсобеностиГерберът за саксии е от семейство сложноцветни и произхожда от Южна Африка. Саксийните гербери представляват компактно нискостеблено растение с тъмно зелени нарязани листа и красиви цветове обагрени в най-различни нюанси.

Изисквания: Герберите за саксия са трудни за отглеждане, но много красиви цветя, които при подходящи условия на отглеждане ще Ви се отплатят с продължителен и красив цвят. Герберът предпочита лека и пропусклива почва, съставена от листофка, торф и пясък в съотношение 2:1:1 Не понася торене с оборски тор. Добре реагира на подхранване с минерални торове за цъфтящи. Поливането трябва да бъде умерено, сравнително често без да се задържа излишна вода. При задържане на вода растението заболява от различни бактериални и гъбни болести. Водата трябва да е със стайна температура. При поливане със студена вода листата пожълтяват и окапват. Между поливанията почвата трябва леко да засъхне, но никога да не изсъхва напълно. Растението има нужда от силна, директна слънчева светлина. Необходимо е редовно да се преглежда за вредители и превантивно да се пръска с подходящи инсектициди. Напада се от акари, белокрилка, трипс и листни въшки. Зимата температурата в стаята не трябва да пада под 15 градуса. Оптималната температура за отглеждане е около 20 градуса. През 2-3 години растението се пресажда, като се внимава да не се наранят корените му.

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
    Лош           Добър

Доставките се осъществяват с куриерска фирма Еконт Експрес.
Тарифите за доставка са следните:

  • До офис на Еконт Експрес - 5.50 лв.
  • До посочен от вас адрес, при наличен офис на Еконт Експрес в населеното място - 6.90 лв. 
  • До посочен от вас адрес в по-малки населени места, без наличен офис на Еконт в населеното място - цената за доставка се определя според тарифите на куриера.
  • Ако стойността на поръчка ви е равна или надвишава 99 лв. получавате безплатна доставка до офис на Еконт! (доставката до адрес си остава 6.90 лв) 

Заплащането се извършва при доставка с Пощенски паричен превод(ППП). Ще ви бъде издаден фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Фискалният документ замества касовата бележка.Приблизителното време за доставка обикновено е между 1-4 работни дни, като ще направим всичко възможно да получите поръчката си на следващия работен ден.

Ако сте поръчали продукт, който не е наличен, ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.

Пратката се изпраща с наложен платеж, като стойността на наложения платеж е сумата на поръчката.

Съветваме ви, при получаване на поръчката си, винаги да отваряте и проверявате пред куриера дали всички стоки са здрави. При установяване на повредена стока, трябва да съставите протокол за повреда, в присъствието на куриера. Само по този начин имате възможност да докажете, че стоката е била повредена по време на транспортирането, за да бъде заменена с нова.

Гербер, Микс - семена

Поръчайте и на  0888814933

  • Модел: 09260223
  • Наличност: В наличност
  • 4.20 лв.