-41% Калдъръмче - семена

Калдъръмче - любимото цвете на всяка градина.

Едно от най-непретенциозните за отглеждане стелещи се летни цветя. Цъфти цяло лято с лъскави копринени цветчета. Устойчиво е на болести и вредители. За да цъфти е задължително да се отглежда на открити и слънчеви места. Подходящо е за всякакви бордюри, композиции и кошници.

Цъфти в ярки цветове, най-често оранжево, жълто, червено, розово, лилаво. Често се получават разноцветни килими при засяване на множество семена на калдъръмче.

Стъблата му са крехки и се извиват лесно в различни посоки. Растението рядко се извисява нагоре. В повечето случаи се изкривява при растежа. Листата са къси, заострени и месести с масленозелен цвят.

Поливането е оскъдно и е добре да се случва по-рядко. Калдъръмчето не обича обилното поливане и издържа много дълго време на засушаване. То съхранява достатъчно вода в месестите си листенца, така че не се притеснявайте да го поливате от време на време и то по малко.

Подходящата почва за тученицата трябва да е песъчлива с примес от глина и обикновена градинска почва. Много е важно да е добре дренирана, за да не се задържа вода. Допълнително наторяване не се изисква.

Калдъръмчето обича умерените температури. Издържа както на застудявания, така и на горещини. Но оптималните градуси за обилния му цъфтеж са между 18 и 25.

Размножаването на калдъръмчето става рано напролет. Растението е едногодишно, така че засяването става всяка година. Семената се посяват в рехава почва в оранжерия. След като покълнат, младите растения се пресаждат в отделни малки саксии. Когато пораснат на няколко сантиметра от пръстта се преместват на крайното им местоположение.

 • Успешно се отглежда в саксии на балкони и тераси
 • Пакет: 0.2 гр/приблизително 1800 семена 
 • Произход: EU
Цената е за 1 пакет.


Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
    Лош           Добър

Доставките се осъществяват с куриерска фирма Еконт Експрес.
Тарифите за доставка са следните:

 • До офис на Еконт Експрес - 5.50 лв.
 • До посочен от вас адрес, при наличен офис на Еконт Експрес в населеното място - 6.90 лв. 
 • До посочен от вас адрес в по-малки населени места, без наличен офис на Еконт в населеното място - цената за доставка се определя според тарифите на куриера.
 • Ако стойността на поръчка ви е равна или надвишава 99 лв. получавате безплатна доставка до офис на Еконт! (доставката до адрес си остава 6.90 лв) 

Заплащането се извършва при доставка с Пощенски паричен превод(ППП). Ще ви бъде издаден фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Фискалният документ замества касовата бележка.Приблизителното време за доставка обикновено е между 1-4 работни дни, като ще направим всичко възможно да получите поръчката си на следващия работен ден.

Ако сте поръчали продукт, който не е наличен, ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.

Пратката се изпраща с наложен платеж, като стойността на наложения платеж е сумата на поръчката.

Съветваме ви, при получаване на поръчката си, винаги да отваряте и проверявате пред куриера дали всички стоки са здрави. При установяване на повредена стока, трябва да съставите протокол за повреда, в присъствието на куриера. Само по този начин имате възможност да докажете, че стоката е била повредена по време на транспортирането, за да бъде заменена с нова.

Калдъръмче - семена

Поръчайте и на  0888814933

 • Модел: 240321
 • Наличност: В наличност
 • 3.40 лв.
 • 2.00 лв.