Фацелия - семена

Фацелията е едногодишно тревисто растение с известни на всички пчелари медоносни качества и способност да се самозасява.

 Можете да засеете растението във всякакъв вид почва и да я отглеждате при каквито пожелаете климатични условия.
Това непретенциозно растение се цени високо и е известно като отличен медонос. Характерно за растението е, че от 1 декар можете да получите до 35 кг мед.  Фацелийката отделя големи количества нектар и прашец така, че ако искате да го отглеждате с цел създаване на паша за пчелите в дома си - най-добре да извършите засяването поетапно. По този начин ще имате по-продължителен цъфтеж, който също ще бъде на етапи. За един кошер е необходим 1 декар посев на семена от Фацелия Phacelia tanacetifolia.
Растението цъфти около 40-45 дни след посяване, като цъфтежът му не зависи от външните условия. За засяването е добре да знаете, че почвата трябва предварително да се обработи дълбоко и да се култивира (с моторна мотофреза).
Фацелията достига размер до 50-80 см височина и се среща само като културен вид растение. Цветовете на медоноса са с бледосин до бледо лилав цвят, характеризират се с това, че са събрани в характерни съцветия. Вегетационният период на растението е 90-100 дни.
Интересен факт за това цвете е, че повишава плодородността на почвата, където расте и предотвратява появата на вредители със своята фитонцидна активност.

  • Пакет от 10 гр.
  • Произход: Германия
  • Цената е за 1 пакет / 10 гр.

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
    Лош           Добър

Доставките се осъществяват с куриерска фирма Еконт Експрес.
Тарифите за доставка са следните:

  • До офис на Еконт Експрес - 5.50 лв.
  • До посочен от вас адрес, при наличен офис на Еконт Експрес в населеното място - 6.90 лв. 
  • До посочен от вас адрес в по-малки населени места, без наличен офис на Еконт в населеното място - цената за доставка се определя според тарифите на куриера.
  • Ако стойността на поръчка ви е равна или надвишава 99 лв. получавате безплатна доставка до офис на Еконт! (доставката до адрес си остава 6.90 лв) 

Заплащането се извършва при доставка с Пощенски паричен превод(ППП). Ще ви бъде издаден фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Фискалният документ замества касовата бележка.Приблизителното време за доставка обикновено е между 1-4 работни дни, като ще направим всичко възможно да получите поръчката си на следващия работен ден.

Ако сте поръчали продукт, който не е наличен, ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.

Пратката се изпраща с наложен платеж, като стойността на наложения платеж е сумата на поръчката.

Съветваме ви, при получаване на поръчката си, винаги да отваряте и проверявате пред куриера дали всички стоки са здрави. При установяване на повредена стока, трябва да съставите протокол за повреда, в присъствието на куриера. Само по този начин имате възможност да докажете, че стоката е била повредена по време на транспортирането, за да бъде заменена с нова.

Фацелия - семена

Поръчайте и на  0888814933

  • Модел: 03050522
  • Наличност: В наличност
  • 4.50 лв.