Лавандула - семена

Лавандулата е една от най-красивите и ароматни подправки и е отколешна любимка на градинарите

Ето как с няколко съвета ще можете лесно да отгледате лавандула от семена:

 1. Посейте семената през пролетта или през есента (около 10 седмици преди да искате да я засадите на постоянното й място - в двора или в саксия).
 2. Използвайте лек торфен субстрат и осигурете добър дренаж.
 3. Лавандуловите семена са много дребни и не винаги успяват да си проправят път и да покълнат, така че се подсигурете и сложете 3-4 семена във всяко гнездо/саксия. Не ги заравяйте дълбоко, а само ги "посолете" и притисните към почвата за по-добър контакт.
 4. Не поливайте новозасятите семена, защото са много дребни и можете да ги отмиете или заровите дълбоко. Вместо това, накиснете разсадната тава във вода за 30 минути.
 5. Поставете разсадната трева на топло място, за да помогнете на семената да покълнат.
 6. Семената на лавандулата покълват по-бавно - от 2 до 4 седмици и по-късно по време на растежа си все повече ще заприличват на Лавандула.
 7. Следете растенията да не изсъхват, но и без да се заблатяват и им осигурете слънчево място. Някои градинари препоръчват по-рядко, но по-обилно поливане с добър дренаж.
 8. Когато растенията отгледат няколко двойки листа (след около 2 месеца), можете да ги пресадите на постоянното им място (ако отглеждате лавандула през есента, пресадете в по-дълбока саксия и извадете в градината едва след последните пролетни слани). Засадете лавандуловите растения през достатъчно разстояние като имате предвид, че скоро ще пораснат и оформят топчести храсти, които ще имат нужда от добра циркулация на въздуха. За по-сигурно, можете да ги оградите с декоративни камъни или ниска ограда, за да ги предпазите от счупване, окосяване или стъпкване.
 9. Лавандулата обича умерения климат и, ако при вас духа често, засадете лавандуловите растения в близост до стена, ограда или друга защитна преграда.
 10. Ако зимите ви са студени и мразовити, посадете Лавандулата в по-голяма саксия, която прибирайте през зимните месеци.
 11. През първата година Лавандулата ще расте бавно, но повечето растения ще цъфнат, а през следващата година ще ви радват с обилен растеж и цветове!
 12. Когато растенията пораснат достатъчно, можете да започнете да ги подрязвате до 1/3 от размера им и оформяте в различни форми.
 13. Когато цветовете прецъфтят, можете да ги откъснете, нарежете на малки парчета и направите от тях ароматни торбички за гардероба.

 • Може да се отглежда в саксии, на открито или в оранжерии
 • Произход: Германия
 • Цената е за 1 пакет / 0.5 гр

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
    Лош           Добър

Доставките се осъществяват с куриерска фирма Еконт Експрес.
Тарифите за доставка са следните:

 • До офис на Еконт Експрес - 5.50 лв.
 • До посочен от вас адрес, при наличен офис на Еконт Експрес в населеното място - 6.90 лв. 
 • До посочен от вас адрес в по-малки населени места, без наличен офис на Еконт в населеното място - цената за доставка се определя според тарифите на куриера.
 • Ако стойността на поръчка ви е равна или надвишава 99 лв. получавате безплатна доставка до офис на Еконт! (доставката до адрес си остава 6.90 лв) 

Заплащането се извършва при доставка с Пощенски паричен превод(ППП). Ще ви бъде издаден фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Фискалният документ замества касовата бележка.Приблизителното време за доставка обикновено е между 1-4 работни дни, като ще направим всичко възможно да получите поръчката си на следващия работен ден.

Ако сте поръчали продукт, който не е наличен, ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.

Пратката се изпраща с наложен платеж, като стойността на наложения платеж е сумата на поръчката.

Съветваме ви, при получаване на поръчката си, винаги да отваряте и проверявате пред куриера дали всички стоки са здрави. При установяване на повредена стока, трябва да съставите протокол за повреда, в присъствието на куриера. Само по този начин имате възможност да докажете, че стоката е била повредена по време на транспортирането, за да бъде заменена с нова.

Лавандула - семена

Поръчайте и на  0888814933

 • Модел: 18310321
 • Наличност: В наличност
 • 2.90 лв.