Иглика - семена

Иглика - ключ към пролетта

Игликата е известна с пъстрите си цветове – среща се в бяло, жълто, виолетово, розово. Освен това зарежда собствениците си с настроение и гони депресията, затова понякога е използвана и от медицината при терапии за психични заболявания. Според езика на цветята примулата се асоциира с първите любовни трепети, които човек изпитва.

За предпочитане е игликата да се отглежда на открито, в сандъчета по балкона или в цветни лехи пред къщата. Позволени са и закритите помещения, но първо трябва да се постараете да създадете подходящи условия за виреене, иначе игликата може да умре.

Почва. Примулата харесва почва, богата на хумус. За да дава повече цвят, може 1-2 пъти в месеца да я подхранвате с минерални торове. Ако пък я гледате на открито, задължително я покрийте с торфен мъх, за да я предпазите през зимата.

Поливане. Игликата обича да има влага, затова не оставяйте почвата да изсъхне, а поливайте редовно. При поливане внимавайте да не намокрите листата или цветовете, защото могат да загният. Не сипвайте вода в паничката и не позволявайте да се задържа такава там, защото има опасност корените да загният. По време на растеж поливайте по-често.

Светлина. Игликата харесва места с повече слънчева светлина през пролетта, но през лятото  преките лъчи могат да я убият. Ако я отглеждате на открито, изберете място с шарена сянка.

Пресаждане. Може да пресадите примулата след като приключи периода на активен цъфтеж, като първите 24 часа след присаждане е желателно да осигурите на растението по-сенчесто място, докато свикне с новия си дом.

Оглеждайте се за прецъфтели цветове и потъмнели листа. Не ги оставяйте в саксията, защото спират цъфтежа на игликата!

У нас се срещат и осем вида дива иглика, четири от които са защитен вид. В некултивиран вид игликата расте по ливади или в подножието на планини. На пролет билкарите берат букети, тъй като растението има и лечебни свойства.

  • Успешно се отглежда в кашпи и саксии на балкони и тераси
  • Пакет 0.1 гр
  • Произход: Германия
Цената е за един пакет 0.1 гр.


Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
    Лош           Добър

Доставките се осъществяват с куриерска фирма Еконт Експрес.
Тарифите за доставка са следните:

  • До офис на Еконт Експрес - 5.50 лв.
  • До посочен от вас адрес, при наличен офис на Еконт Експрес в населеното място - 6.90 лв. 
  • До посочен от вас адрес в по-малки населени места, без наличен офис на Еконт в населеното място - цената за доставка се определя според тарифите на куриера.
  • Ако стойността на поръчка ви е равна или надвишава 99 лв. получавате безплатна доставка до офис на Еконт! (доставката до адрес си остава 6.90 лв) 

Заплащането се извършва при доставка с Пощенски паричен превод(ППП). Ще ви бъде издаден фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Фискалният документ замества касовата бележка.Приблизителното време за доставка обикновено е между 1-4 работни дни, като ще направим всичко възможно да получите поръчката си на следващия работен ден.

Ако сте поръчали продукт, който не е наличен, ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.

Пратката се изпраща с наложен платеж, като стойността на наложения платеж е сумата на поръчката.

Съветваме ви, при получаване на поръчката си, винаги да отваряте и проверявате пред куриера дали всички стоки са здрави. При установяване на повредена стока, трябва да съставите протокол за повреда, в присъствието на куриера. Само по този начин имате възможност да докажете, че стоката е била повредена по време на транспортирането, за да бъде заменена с нова.

Иглика - семена

Поръчайте и на  0888814933

  • Модел: 45250321
  • Наличност: В наличност
  • 3.60 лв.