Квилинг арт комплект

Квилингът, наричан още хартиен филигран, е форма на изкуството, която включва използването на ленти от хартия, които се навиват, сгъват в определени форми или се слепват заедно, за да се създаде интересен декоративен дизайн.

Името на изкуството произлиза от думата „quill“ – „паче перо“, което се е използвало от монахини като основен инструмент още в средновековна Европа (края на 14 началото на 15 век). С негова помощ те са навивали тънки ивици хартия с позлатени краища и са изработвали малки хартиени брошки, които дори погледнати от близо създавали илюзията, че са направени от ивици злато. Хартията е краткотраен материал и малко са оцелелите шедьоври от средновековието, но въпреки това тази техника се е запазила през годините и е популярна в много страни, особено в Западна Европа – Германия и Англия. Най-широко разпространение квилинг изкуството получава, когато е пренесено на Изток. Квилингът през 15 век е считан за изкуство, през 19 век – за дамско забавление, а през 20 век – почти е бил забравен. Едва в края на миналия век отново започва да се гледа на него като на изкуство. Английската принцеса Елизабет е била сериозно увлечена от изкуството квилинг и много от нейните творения се съхраняват в музея „Виктория и Алберт“ в Лондон. Квилинг изкуство може да бъде видяно и в художествените галерии в Европа, както и по целия свят. Днес, се завръща популярността на quillers (хора, които практикуват изкуството quilling) във всички континенти и във всички сфери на живота. Занаятът става все по-популярен поради ниската цена на материала. Той се използва за украса на сватбени покани, квилинг картички,  поздравителни картички кутии. Quilling може да се види в художествени галерии по цял свят.

Комплектът включва всички нужни материали:

 • Лепило
 • Пинсета - влизат в употреба при по-фината работа, например когато трябва да залепиш по-малки елементи на тесни и труднодостъпни места
 • Инструменти за навиване на лентичките - представлява дръжка с накрайник, който прави различните намотки и спирали. Накрайникът има две пластини, между които се поставя обработваната квилинг лента
 • Разноцветни ленти около 100 броя, като броят на отделните цветове варира
 • Шаблон с кръгове
 • Карфици за захващане на квилинг лентите

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
    Лош           Добър

Доставките се осъществяват с куриерска фирма Еконт Експрес.
Тарифите за доставка са следните:

 • До офис на Еконт Експрес - 4.90 лв.
 • До посочен от вас адрес, при наличен офис на Еконт Експрес в населеното място - 5.90 лв. 
 • До посочен от вас адрес в по-малки населени места, без наличен офис на Еконт Експрес в населеното място - 6.90 лв.
 • Ако стойността на поръчка ви е равна или надвишава 80 лв. получавате безплатна доставка до офис на Еконт Експрес или доставка до посочен от вас адрес на стойност 0.00 лв..

Заплащането се извършва при доставка с Пощенски паричен превод(ППП). Ще ви бъде издаден фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Фискалният документ замества касовата бележка.

Приблизителното време за доставка обикновено е между 1-4 работни дни, като ще направим всичко възможно да получите поръчката си на следващия работен ден.

Ако сте поръчали продукт, който не е наличен, ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.

Пратката се изпраща с наложен платеж, като стойността на наложения платеж е сумата на поръчката.

Съветваме Ви, при получаване на поръчката си, винаги да отваряте и проверявате пред куриера дали всички стоки са здрави. При установяване на повредена стока, трябва да съставите протокол за повреда, в присъствието на куриера. Само по този начин имате възможност да докажете, че стоката е била повредена по време на транспортирането, за да бъде заменена с нова.

Квилинг арт комплект

Поръчайте и на  0888814933

 • Модел: 54310321
 • Наличност: В наличност
 • 23.70 лв.

Етикети: Квилинг