Алабаш - семена

Алабаш - семена


Възможно е да сте го подминавали досега, но ако е така, значи пропускате нещо наистина ценно. Алабашът (Brassica oleracea var. Gongylodes) принадлежи семейство Кръстоцветни. Родственик е на зелето и представлява двугодишно тревисто растение със сферично удебелено стъбло (грудка) и последователни листа. Произхожда от северозападна Европа.

За разлика от ряпата ядливата грудка на алабаша не е корен, а издуване на стъблото непосредствено над земята. Алабашът има по-лек и по-сладък вкус от ряпата.

Свежо изглеждащия алабаш, родственик на зелето, може да се намери както в зеленикаво-бял цвят, така и в синьо-виолетов, а консумацията му суров, задушен или сварен е изключително приятна. И въпреки, че ядливата му част (луковицата) изглежда като корен, то тя всъщност расте над повърхността.

Алабашът е зеленчук характерен предимно за Северна и Западна Европа и независимо дали ще бъде бял или син, практически е достъпен през цялата година. Отглежда се главно в Германия, Австрия и Швейцария. А през месеците, в които не е сезона му в тези страни, се внася от Италия и Испания.

Алабашът със зеленикаво бял цвят пристига на масата предимно от оранжерията, а вкусът му е сладникав и много деликатен. А оцветения в лилаво-синьо е малко по-голям и по-пикантен.


  • Цената е за 1 пакет / 3 гр.

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
    Лош           Добър

Доставките се осъществяват с куриерска фирма Еконт Експрес.
Тарифите за доставка са следните:

  • До офис на Еконт Експрес - 4.90 лв.
  • До посочен от вас адрес, при наличен офис на Еконт Експрес в населеното място - 5.90 лв. 
  • До посочен от вас адрес в по-малки населени места, без наличен офис на Еконт Експрес в населеното място - 6.90 лв.
  • Ако стойността на поръчка ви е равна или надвишава 80 лв. получавате безплатна доставка до офис на Еконт Експрес или доставка до посочен от вас адрес на стойност 0.00 лв..

Заплащането се извършва при доставка с Пощенски паричен превод(ППП). Ще ви бъде издаден фискален документ от Еконт като лицензиран пощенски оператор за извършване на Пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Фискалният документ замества касовата бележка.

Приблизителното време за доставка обикновено е между 1-4 работни дни, като ще направим всичко възможно да получите поръчката си на следващия работен ден.

Ако сте поръчали продукт, който не е наличен, ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.

Пратката се изпраща с наложен платеж, като стойността на наложения платеж е сумата на поръчката.

Съветваме Ви, при получаване на поръчката си, винаги да отваряте и проверявате пред куриера дали всички стоки са здрави. При установяване на повредена стока, трябва да съставите протокол за повреда, в присъствието на куриера. Само по този начин имате възможност да докажете, че стоката е била повредена по време на транспортирането, за да бъде заменена с нова.

Алабаш - семена

Поръчайте и на  0888814933

  • Модел: 59300321
  • Наличност: В наличност
  • 1.90 лв.